Hieronder ziet u met welke partners Marlijn Academie succesvol middels MBO praktijkleren en diplomerende mbo-opleidingstrajecten de toekomst al mooier maakt

Arbeidsmarktregio West-Brabant

Gemeente Breda is als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio West-Brabant vanaf de start van de Pilot Praktijkleren in 2018 betrokken. Als koploper met 150 praktijkverklaringen maakten ze toen en nu in samenwerking met Marlijn Academie, VNO NCW, heel veel betrokken werkgevers en thematafel partners het behalen van een mbo-praktijkverklaring mogelijk voor VSV (schooluitvallers), nieuwkomers, en her-intreders. En het mooie is, eenmaal geleerd blijven de betrokken werkgevers het inzetten voor nieuwe kandidaten, omdat ze zien dat het echt een stap is naar duurzame inzetbaarheid

Arbeidsmarktregio Haaglanden

In 2022 zijn in Arbeidsmarkt regio Haaglanden de eerste 13 praktijkverklaringen uitgereikt, Met name bij Den Haag Werkt zelf in het openbare bedrijfsrestaurant. Sinds 2023 hebben we een regio-overeenkomst voor mbo-2,3 en 4 en beloont Den Haag Werkt, de bij hen gestarte en met betaalde baan uitgestroomde re-integratie kandidaten met een praktijkverklaring bij het uitstoom leerbedrijf. Zo sluiten zij steeds meer reguliere leerbedrijven aan op praktijkleren en worden en de betrokken werkgevers en trotse kandidaten zelf extra in het zonnetje gezet bij duurzame inzetbaarheid.

Arbeidsmarktregio Holland Rijnland

Tijdens de pilot praktijkleren is de samenwerking met DZB Holland Rijnland tot stand gekomen. DZB begeleidt re-integranten, direct in de werkomgeving van het uitstroom-leerbedrijf. Zo zijn de allereerste 2 praktijkverklaringen van Nederland, in samenwerking met DZB Leiden, uitgereikt bij Sligro op 3 juni 2019 door Staatssecretaris van Ark. Dit allemaal dankzij de samenwerking tussen Marlijn Academie en DZB Holland Rijnland. Sindsdien begeleidt DZB jaarlijks zo’n 10-20 kandidaten bij verschillende werkgevers in de regio naar een praktijkverklaring

Arbeidsmarktregio Zuid-Holland Centraal

Samen met de projectleider praktijkleren Zoetermeer zijn we sinds 2024 ook in Regio Zuid-Holland Centraal actief. De eerste kandidaten uit de schoonmaakbranche en verschillende kringlooporganisaties zijn reeds ingeschreven en zijn hard op weg om hun eerste grote successen te boeken. De ambitie ligt duidelijk op aansluiting VSO/Pro echter en we kijken uit naar een lange en vruchtbare samenwerking met Zuid-Holland Centraal om ook VSO/Pro naar een volgend niveau te tillen. 

De Papierschool

De papierschool is ontstaan in 2010 vanuit een samenwerking tussen Marlijn Academie, VAPA (het huidige Human Factory) en de Gelderse karton- en papierindustrie waar acht papierfabrieken in het oosten van Nederland de vraag stelden om gespecialiseerde branche- en MBO-opleidingen te combineren. Gezamenlijk hebben wij anno 2024 al meer dan 200 leerlingen succesvol kunnen begeleiden naar een landelijk erkend MBO-3, MBO-4 of BBL / OVO diploma procesoperator B & C binnen de papierindustrie.

Het Turfschip Etten-Leur

Het turfschip in Etten-Leur is een begrip op het gebied van serviceverlening en horeca in de regio. Hun maatschappelijke betrokkenheid werd ook weer getoond toen in 2020 een groot gedeelte van de locatie werd omgetoverd tot een opvangcentrum voor Oekraïense vluchtelingen. Marlijn Academie en Het Turfschip bieden deze kwetsbare groep de mogelijkheid om door middel van praktijkleren bij Het Turfschip nu een goede (door)start en hen zichtbaar te maken op de Nederlandse arbeidsmarkt.  

NAC Breda

NAC maatschappelijk is een prachtige organisatie de de voetbalclub NAC ondersteunt en waar jongeren, scholen, ouderen, re-integranten, kortom alle leeftijden, motiveert en inspireert om gecombineerd met de liefde voor de club NAC weer te gaan participeren en sporten. Sinds 2020 staat de praktijkverklaring in het mbo bij NAC met stip hoog in het vaandel! En zo helpt de liefde voor sport ook arbeidsparticipatie. In 2021 is zelfs een grootschalige uitreiking geweest in het voetbalstadium 124 praktijkverklaringen. Hoe gaaf was dat voor de trotse kandidaten en werkgevers. Dank je NAC!

Dude Goed Den Haag

Dude Goed doet niet aan kleine aantallen. Zo heeft de sociale onderneming gemiddeld maar liefst 140 medewerkers tegelijk ‘in traject’. Allemaal mensen die op zoek zijn naar een (nieuwe) bestemming op de arbeidsmarkt. Met een ondersteuningsteam van 24 begeleiders – ook bepaald niet weinig – krijgen deze kandidaten zowel op de werkvloer van Dude Goed als op persoonlijk vlak de nodige begeleiding. En ze worden gestimuleerd om hun professionele passie te volgen. Roderick: “Want als je werk doet wat je leuk vindt, dan bloei je op.” Ze hebben inmiddels al 10 praktijkverklaringen uitgereikt in 8 verschillende mbo 2 & 3 opleidingen en willen praktijkleren standaard in al hun trajecten naar betaald werk integreren.

Switch Jeugdzorg Eindhoven

SwitchJeugzorg is een zeer bijzondere locatie met circa 150 jongeren die uitgevallen zijn en veelal thuis zitten. Niet alleen begeleidt Switch deze jongeren naar een (betaalde) leerwerk of stageplaats. Met volledig maatwerktrajecten i.s.m. Marlijn Academie als examenleverancier ondersteunt ze ook de begeleiding in leerbedrijven om een volledig MBO-2, 3 en zelfs 1 MBO-4 diploma te behalen. Dus van thuiszitten naar werk met een diploma. Inmiddels een waardig zusje van 3Antonius! Toppers zijn het!

Human Factory Apeldoorn

Human factory is een coörperatie binnen de papierindustrie in Nederland die door middel van praktijkleren en HRD-oplossingen medewerkers van meerdere locaties opleid binnen de papierindustrie tot rasechte (en gecertificeerde) papier-professionals. Marlijn Academie ondersteunt Human Factory uiteraard en levert de examinering en uitreiking voor deze hardwerkende groep mensen en helpt hen op weg naar een vruchtbare en duurzame carrière in de papierindustrie.

Cities Of Learning

Bij Marlijn Academie erkennen we de waarde van praktijkverklaringen als bewijs van functioneren in een specifiek beroep, beschreven in MBO-taal. Dit non-formele leren, dat volledig plaatsvindt in de praktijk, verdient een formele erkenning. Met meer dan 1200 uitgereikte praktijkverklaringen aan diverse doelgroepen, geloven we sterk in de verbinding tussen formeel en non-formeel leren. In samenwerking met Cities of Learning hebben we ons skills badge platform www.praktijklerenloont.eu ontwikkeld. Deze brengt de twee samen, waardoor jongeren zichtbaar kunnen maken wat ze hebben geleerd en zo een opstap krijgen naar het behalen van een startkwalificatie. 

Koraal

Voorgezet Speciaal onderwijs VSO Koraal maakt al sinds 2018 praktijkleren mogelijk voor haar leerlingen groep 5 en 4 die een gerichte arbeidsmatige stage lopen. De samenwerking met Marlijn Academie, geeft hun een externe kwaliteitsborging op de inhoud en hiermee ontvangen hun VSO leerlingen meteen hun eerste stukje MBO. Zeer waardevol zeker voor leerlingen uitstroom arbeid. Koraal VSO scholen in Noord-Brabant en Limburg staan voor zorg, ondersteuning, onderwijs en arbeid op maat. Dit integrale aanbod is uniek. Zij doen dat vanuit hun eigen scholen en instellingen en door samen te werken met andere zorg- en onderwijsinstellingen. Koraal ondersteunt de leerlingen daarbij met goede zorg, passend onderwijs of begeleiding naar werk.

GOM Schoonhouden

Gom Schoonhouden BV / Ongewoon schoon is een schoonmaakbedrijf dat met haar klanten meedenkt en flexibel, efficiënt en vakkundig werkt. Een bedrijf dat kennis van schoonmaak combineert met kennis van uw sector. Dit maatwerk levert Gom niet alleen aan hun klanten maar ook aan hun medewerkers, zij hebben praktijkleren een onderdeel van hun on-boarding programma voor nieuwe medewerkers gemaakt. Heb je de BOS (basis opleiding schoonmaak) opleiding en een jaar betaald werk bij GOM dan beloont Gom de medewerker met een mbo-praktijkverklaring.

Donker Groen

De Donker Groen groep doet al meer dan 60 jaar aanleg en onderhoud van groen in diverse regio’s. Ze werken intergraal wat betekent dat ze uw beoogde groenproject kunnen ontwerpen, aanleggen én kunnen onderhouden. Niet alleen hebben zij groene vingers, ook met oog op de medwerkers hebben zij een duurzaam hart; Sinds 2018 (als een van de eerste grote spelers) werken zij samen met Marlijn Academie om duurzame inzetbaarheid te vergroten op MBO-1, -2 en -3 niveau in de richting van groenvoorziening en klantcontact. 

Horecagroothandel Hanos

HANOS is meer dan een internationale horeca groothandel. Vanuit de samenwerking HANOS met gemeente Amsterdam en een project derde leerweg voor statushouders en nieuwkomers is Marlijn Academie betrokken om het behalen van een praktijkverklaring Logistiek en/of Retail mogelijk te maken voor meer dan 25 medewerkers die minder dan 1 jaar in dienst waren en veelal waren aangedragen door WSP Amsterdam. Het resultaat vele trotse en blije gezichten op een mooie uitreiking

BoCari Group

Engeneering bedrijf Bocari geeft werkzoekenden, WIA, UWV, kandidaten uit alle geledingen een kans op omscholing en betaald werk in PLC-programmering en ICT. Een branche opleiding en certificaat, omlijst met een mbo-4 Technical Engineering en/of MBO 4 software developer om specifiek te zijn. Bocari is een maatschappelijk verantwoord bedrijf; er zijn reeds meer dan 25 kandidaten dankzij deze nieuw kans, succesvol omgeschoold naar een betaalde baan. Marlijn Academie is trots om de opleidingen en examinering te verschaffen bij deze vooruitstrevende partner!

Marlijn Academie
MBO-onderwijsinstelling brin 30UW

De Langeweg 22a
4771 RB Langeweg

Algemene vragen 

T: 0168 – 331 700
T: 06 38 06 68 54

Scroll naar boven