Als gevolg van de krapte op de arbeidsmarkt, toenemende complexiteit en vergrijzing is er steeds meer behoefte aan goed ingewerkte en gemotiveerde medewerkers.
Marlijn Academie voorziet in deze behoefte. Wij verzorgen  praktijkgerichte trajecten binnen het MBO-praktijkleren, van de praktijk naar het diploma, grotendeels in de vertrouwde werkomgeving.

Marlijn Academie is een innovatieve, ver-geautomatiseerde, dynamische en erkende onderwijsinstelling (BRIN 30UW) die MBO-opleidingen verzorgt. Dit doen wij geheel op maat en vanuit de filosofie van uw eigen organisatie, uiteraard binnen de kaders van de wettelijke normen en eisen die het ministerie van OC&W stelt.

Praktijkleren in de derde leerweg (OVO/ODT)

De derde leerweg is altijd MBO, relatief nieuw in het MBO en wordt als OVO (Onbekostigd Volwassen Onderwijs) of ODT (Onbekostigd Deeltijd) genoteerd in DUO. Het geeft kandidaten/studenten de mogelijkheid om een volledig of deel van een MBO-diploma te behalen in eigen tempo. Een MBO-diploma kan je behalen in de BOL, BBL en OVO leerweg. Een MBO-certificaat en de MBO-verklaring (waar de praktijkverklaring onderdeel van uitmaakt) is altijd derde leerweg.

De wettelijke definitie van de mbo-verklaring is: Aan een student die een deel van een beroepsopleiding heeft gevolgd, maar niet het diploma van deze beroepsopleiding heeft behaald, verstrekt de instelling een MBO-verklaring. De MBO-verklaring kan behulpzaam zijn bij het solliciteren naar een baan of bij terugkeer naar een studie. De inhoud van een MBO-verklaring verschilt per student en kan betrekking hebben op examenresultaten, resultaten beroepspraktijkvorming en overige resultaten (b.v. een branche-certificaat).

De mbo-verklaring, beroepspraktijkvorming (BPV) kan de  praktijkverklaring bevatten. De praktijkverklaring moet worden opgemaakt in het standalone SBB-praktijkloket, door een mbo-instelling en MOET altijd zijn voorzien van een handtekening van de student en praktijkopleider in het leerbedrijf.

Een VSO/praktijkschool mag ook een praktijkverklaring in het SBB-praktijkloket opmaken (voorheen Boris praktijkverklaring). Hier is geen Praktijkovereenkomst (POK) voor nodig, resultaten worden niet vastgelegd in DUO het document is niet gekoppeld aan een MBO-verklaring (MBO-opleiding), dus resultaten worden niet vastgelegd in DUO.

Eenvoudig direct starten met praktijkleren

Marlijn Academie ontwikkelt maatwerk praktijkleertrajecten en diplomerende trajecten. Dit doet ze in samenwerking met het leerbedrijf. Afhankelijk van het leerdoel en het instapniveau en omstandigheden van de deelnemers wordt een passend opleidingstraject aangeboden. Geheel op maat, uw eigen erkende mbo-opleiding voor de medewerkers in uw leerbedrijf.

Hoe ondersteunt Marlijn Academie uw medewerker?

Marlijn Academie organiseert en doet de examinering. Diplomerende trajecten kunnen worden aangeboden middels de beroepsbegeleidende leerweg (BBL). Middels praktijkleren in de derde leerweg (OVO/ODT) kunt u ook een MBO-diploma, MBO-Certificaat of MBO verklaring behalen.

Sinds 2020 is wettelijk vastgelegd dat de MBO-verklaring een praktijkverklaring opgemaakt in het SBB-praktijkloket kan bevatten. Hierdoor verwerft de medewerker verbredende of verdiepende kennis, vaardigheden en gedrag waardoor hij beter functioneert in zijn beroep. Dit resulteert in breder inzetbaar, gemotiveerder personeel.

Marlijn  Academie biedt praktijklerende en diplomerende MBO-trajecten aan in zeer diverse beroepen MBO-entree t/m MBO-4. Bedenk dat juist een complex beroep kennis, vaardigheden en opgedane werkervaring in de praktijk vraagt.

Marlijn Academie heeft een unieke nummering van de MBO-verklaring, met referentienummers, wanneer welk werkproces waar is behaald. Zo zijn alle behaalde werkprocessen uniek traceerbaar. Bovendien krijgt de student een per werkproces een badge op het Cities of Learning Platform, https://www.praktijklerenloont.eu/.

Middels een MBO-praktijkverklaring van Marlijn Academie en/of met Praktijkleren Loont maakt u als werkgever uw VSO/stagiaire en/of kwetsbare medewerker zichtbaar en beloont u functioneren in een deel van een beroep met een (her)start in het MBO, en al dan niet gecombineerd met behaalde branchecertificaten ook de start van een digitaal Leven Lang Ontwikkelen Skillsbadge portfolio.

U medewerker is trots, goed ingewerkt en duurzaam inzetbaar in uw bedrijf.

Klik hier voor een actuele lijst met meer dan 200 MBO-erkenningen BBL en Derde Leerweg opleidingen van MBO-entree tot MBO-4

Middels een MBO-praktijkverklaring van Marlijn Academie en/of met Praktijkleren Loont maakt u als werkgever uw VSO/stagiaire en/of kwetsbare medewerker zichtbaar en beloont u functioneren in een deel van een beroep met een (her)start in het MBO, en al dan niet gecombineerd met behaalde branchecertificaten ook de start van een digitaal Leven Lang Ontwikkelen Skillsbadge portfolio.

U medewerker is trots, goed ingewerkt en duurzaam inzetbaar in uw bedrijf. Inloggen en aanmelden kan via onze partner op PraktijklerenLoont.nl of direct via de onderstaande links naar het portaal.

Onze filosofie

“Verlichting geeft zicht!” 

 

Phillips verkoopt geen lampen, het verkoopt licht en vervult de behoefte om te zien. Opleidingen zijn als lampen: Het schijnt op duurzame wijze licht op de ontwikkeldoelstellingen van uw organisatie. Marlijn Academie gaat hierbij uit van de visie en kracht van uw eigen organisatie, wat resulteert in leerprogramma’s op maat en haalt zo het beste uit twee werelden. Opleiden via Marlijn Academie zorgt voor hogere klanttevredenheid en kwaliteit, kwalitatief betere medewerkers en vergroot de aantrekkelijkheid als werkgever en zakenpartner.

Slim ontwikkelen

 

Alle opleidingsmogelijkheden voor u als bedrijf worden door Marlijn Academie samengevat in een uniek en overkoepelend lichtplan. Samen met u bewaken wij vervolgens dit integraal opleidingsplan, waarbij organisatieontwikkeling, persoonlijke professionalisering en maatschappelijk carrièreperspectief verenigd zijn

Klik hier voor een actuele lijst met erkenningen.

Tevens opereert Marlijn Academie als multidisciplinaire onderwijsgerichte netwerkorganisatie, die door samenwerking met gespecialiseerde brancheopleiders in interne bedrijfsscholing en partners als Human Factory, SVH en andere brancheopleiders & initiatieven zoals als de Papierschool, 3Antonius, Switch Academy en Dude Goed mogelijk maakt. Middels een praktijkgerichte aanpak en examenklas met gespecialiseerde brancheopleiders ondersteunen wij uw organisatie bij het vormgeven van uw eigen erkende MBO- opleiding

Uitgangspunten

  • Marlijn Academie integreert leren en werken: alle werktijd wordt efficiënt benut.
  •  Marlijn Academie zorgt voor online makkelijk uitwisselbare gegevens realtime data informatie: uw administratielast wordt een lust.
  •  Marlijn Academie biedt uw medewerkers de kans op een erkend MBO- diploma: een extra motivatie.
  • Marlijn Academie focust op een continue kwalitatief waardig, veilig & verantwoord onderwijsprogramma.
  • Marlijn Academie werkt met een web based digitale ‘boekentas’: de voortgang is inzichtelijk en up to date.
  • Marlijn Academie voldoet aan de voorwaarden aan Subsidie praktijkleren voor BBL en Subsidie praktijkleren derde leerweg voor OVO: een extra opleidingsbudget van circa 2700 euro p.p.
  •  Marlijn Academie verhoogt uw opleidingsrendement: uw organisatie blijft continu leren en wordt een lerende organisatie.

De 7 voordelen

 

Wij gaan uit van 7 unieke uitgangspunten waardoor het creëren van een eigen MBO-opleiding
binnen jouw organisatie tot de mogelijkheden behoort:

1. Zoek naar de overeenkomsten tussen jouw organisatie en onderwijs
2. Duidelijke trekkers benoemen en hiermee starten (leidinggevenden)
3. Beginnen met wat je zeker weet en toch al wil doen!
4. Veilig en verantwoord beginnen, daarna de mogelijkheden uitbouwen
5. Maak van de informatie- en registratielast een ‘lust’
6. Kiezen voor samenwerken en insluiten (kenniscentra, onderwijsinstellingen, opleiders)
7. Een snelle start en digitalisering van leerling / volgdossier door gebruik te maken van verkorte start praktijkleren in het mbo, naar een mbo-verklaring of diploma?

Wil jij weten of jouw organisatie in aanmerking komt voor een eigen MBO of HBO opleiding op maat?
Marlijn Academie
MBO-onderwijsinstelling brin 30UW

De Langeweg 22a
4771 RB Langeweg

Algemene vragen 

T: 0168 – 331 700
T: 06 38 06 68 54

Scroll naar boven