Stichting PraktijklerenLoont is een onafhankelijk expertisecentrum met een netwerk van betrokken werkgevers, gemeentes VSO-pro en MBO-onderwijsinstellingen, jobcoaches en de kwetsbare werkenden (jongeren VSO / nieuwkomers / statushouders / werkenden zonder passend MBO-2 diploma) voor wie alle partners het leren in de praktijk met een (MBO)-praktijkverklaring mogelijk maken.

PraktijklerenLoont heeft zowel een Cities of learning Skillsbadge platform als een website met een gebruikersportal om de administratieve handelingen, betrouwbaarheid en toegankelijkheid van praktijkleren te bevorderen. Ook kunnen op de laatste SBB begeleidingsdocumenten worden gedownload met de kwalificatie-beroeps gedragscriteria, waarop de jongeren in ieder stadium begeleid kunnen worden.

Praktijklerenloont.nl

Het portaal wat administratie en het uitgeven van praktijkverklaringen vereenvoudigd

Dit portaal is voor een aangemelde gebruiker via willekeurig welke internetprovider bereikbaar en biedt een digitaal verbindende applicatie die de drempel naar praktijkleren verlaagt, omdat het de administratieve last verlaagt, de kwaliteit en betrouwbaarheid van gegevens verhoogt en traceerbaarheid mogelijk maakt. Het levert het bewijs van functioneren in een deel van een mbo-beroepsopleiding volledig in de werkomgeving behaald.

In het portal praktijklerenloont.nl kunnen benodigde formele onderwijsinschrijving-documenten (POK/OOK) direct worden gedownload en getekend ge-upload worden. Ook kan hier samen met de kandidaat en werkgever direct de werkprocessen worden gekozen waaraan gewerkt gaat worden en kan via een live verbinding met het SBB-praktijkloket, het SBB begeleidingsdocument worden gedownload met de kwalificatie-beroepsgedragscriteria, waardoor de kandidaat meteen weet waaraan hij/zij wordt beoordeeld.

Praktijklerenloont.eu

Erkenning en legitimiteit via spel en persoonlijke doelen

Dit is een skillsbadge platform i.s.m. Cities of Learning (Awero), waarop voor iedereen zichtbaar is welk leerbedrijf actief een praktijkverklaring heeft uitgereikt aan een van zijn kwetsbare werkende (medewerker of stagiaire). Iedereen die een praktijkverklaring ontvangt krijgt ook een naam@skillsbadge.nl email account en kan via een app op zijn mobiel en via internet behaalde praktijkverklaring(en) direct aan iedereen laten zien. Ook branchecertificaten worden middels een badge zichtbaar gemaakt. Op dit platform wordt kosteloos een inmiddels zeer breed scala aan LLO leren activiteiten aangeboden. Zo verbindt PraktijklerenLoont het formele leren met het informele leren. Het biedt een start van een Leven Lang Ontwikkelen (LLO) en een digitaal skillsbadge-C.V. Overzichtelijk, AVG proef en altijd bij de hand

Marlijn Academie
MBO-onderwijsinstelling brin 30UW

De Langeweg 22a
4771 RB Langeweg

Algemene vragen 

T: 0168 – 331 700
T: 06 38 06 68 54

Scroll naar boven