Marlijn Academie | uw eigen erkende opleiding
rss
Marlijn academie
De gouden oplossing,
waardoor iedereen kan excelleren
 

Lean Management

Lean is een andere wijze van denken. Lean bestaat uit een verzameling van methoden gericht op het verbeteren van efficiency door het elimineren van verspillingen. Sleutelbegrippen zijn voorraad reduceren, omsteltijd verkorten, standaardiseren en het creëren van doorstroming. Lean leent zich erg goed voor vraagstukken waarbij tijdcompressie aan de orde is, zoals levertijdverkorting of doorlooptijdverkorting.
Lean
Onderdelen van de Lean methodiek bestaan al sinds het begin van de industriële revolutie. Lean is als het ware geëvolueerd tot wat het nu is. De Japanse en de Europese industrie hebben hier een belangrijke bijdrage aan geleverd. Het woord “Lean” is pas in de negentiger jaren van de vorige eeuw aan de verzameling methoden gegeven..

In vergelijking met Six Sigma zijn de meetfase en analysefase bij de Lean methodiek beduidend minder omvangrijk. De Lean methode wordt ook wel de methode van het gezonde verstand genoemd, waarbij ervan uit wordt gegaan dat met een goede waarneming van een proces het probleem en mogelijke oplossingen herkend kunnen worden. Een voordeel is dat dit veel tijd en geld bespaart. Goodsense heeft twee opleidingen ontwikkeld; de opleiding Lean Management introductie en de opleiding Lean Management Basis. Deze opleidingen worden gegeven door doorgewinterde Lean Management specialisten met ervaring in binnen- en buitenland in een grote diversiteit aan industrieën.

Meer weten over Lean of de vereenvoudigde vorm; het 5S-systeem binnen uw
(productie-)bedrijf? Neem contact met ons op!